Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Natuursteen

Waarom kiest men voor natuursteen tegels? 

Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een eigen uniek en levendig uiterlijk.

Bovenstaand is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een heel groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is.
De aardkorst waarop wij leven bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk en wordt natuursteen in vrijwel alle landen gewonnen.
De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een ingewikkeld geologisch proces, dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn hier het meest tastbare bewijs van.
Dit geologische proces bepaalt het uiterlijk en de eigenschappen van natuursteen. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt, is geen natuursteen gelijk.
Natuursteen is gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente (magma of lava), of uit sediment (zand, klei, kalk) dat onder druk (vaak in combinatie met hoge temperaturen) is versteend.
Natuursteen is het hoofdbestanddeel van de aardkorst waarop wij leven.
De vorming van de aardkorst en dus natuursteensteen is een continue geologisch proces, dat zo oud is als de aarde.
Van de beschikbare steen in de aardkorst is maar een deel economisch te winnen en te gebruiken.
Desondanks zijn er duizenden natuurstenen. Natuurstenen met een vergelijkbare samenstelling en ontstaansgeschiedenis worden in een groep ingedeeld.
Tot één groep (bijvoorbeeld marmers of granieten) kunnen vele honderden natuurstenen behoren.

Bezoek onze toonzaal en leer deze producten beter kennen

Tot kortelings