Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Calorieverbruik en gewichtscontrole


CALORIEVERBRUIK EN GEWICHTSCONTROLE

In het ‘Textbook of Medical Physiology’ van Guyton zien we dat het produceren van een gram zweet 0,586 kcal vereist. Volgens het JAMA-citaat, kan “een persoon met een middelmatige conditie gemakkelijk 500 g zweten. In een sauna verbruik je bijna 300 kcal, dat staat gelijk aan 3 à 4 km lopen. Iemand die zijn conditie met warmte heeft opgebouwd, kan gemakkelijk 600 tot 800 kcal uitzweten zonder neveneffecten te ervaren. Het gewicht van het verlies aan water kan worden teruggewonnen door rehydratie met water, maar dat geldt niet voor de verbruikte calorieën.” Aangezien een infrarood thermisch systeem twee tot drie keer het zweet helpt te genereren dat geproduceerd wordt in een heteluchtsauna, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Als we veronderstellen dat een saunabeurt 30 minuten duurt, kunnen er enkele interessante vergelijkingen gemaakt worden. Twee van de oefeningen waarbij de meeste calorieën verbruikt worden, zijn roeien en marathonlopen. Op de piek bij het roeien of bij een marathon worden 600 calorieën verbrand in 30 minuten. Een infrarood thermisch systeem kan dat effect van ‘een beetje’ tot 250% verbeteren door 900 tot 2.400 calorieën te verbranden tijdens een sessie van 30 minuten. Het infrarood thermisch systeem kan dan in één enkele sessie het energieverbruik nabootsen van een
looptraining van 9 tot 14 km.

Een infrarood thermisch systeem kan dus een belangrijke
rol spelen bij gewichtscontrole en bij de opbouw van een
cardiovasculaire conditie. Dat is vooral belangrijk voor mensen zonder conditie en patiënten die niet kunnen oefenen maar die toch een efficiënt programma voor gewichtscontrole en fitness willen volgen en de voordelen van regelmatige oefening willen ervaren.

Een Health Mate infraroodsauna helpt u ook bij de bestrijding van cellulitis. Cellulitis is een gelachtige substantie die bestaat uit vet, water en vuil dat in zakjes onder de huid zit. Een infrarood thermisch systeem kan helpen bij deze aandoening omdat hevig zweten deze vorm van ongewenste overblijfselen helpt te verwijderen uit het lichaam. Europese schoonheidsspecialisten bevestigen het: een sauna versnelt het anticellulitisprogramma!
Dankzij een twee keer diepere penetratie van de warmte in
de cellulitis samen met 10 keer het niveau van verwarming in
deze weefsels, kan een infrarood thermisch systeem aanzienlijk efficiënter zijn dan een conventionele sauna.