Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Contra-indicaties

CONTRA-INDICATIES

Zoals u kunt lezen, biedt het infrarood thermisch systeem een verbazingwekkende reeks mogelijke therapeutische voordelen en effecten.

De gegevens die in het onderzoek voorgesteld worden, dienen enkel ter verwijzing en om verdere observatie te stimuleren.
Er mag niet geïmpliceerd of afgeleid worden dat infrarode
thermische systemen een geneesmiddel of een behandeling van elke ziekte vormen.

Als u zich ziek voelt of medische problemen hebt, moet u eerst en vooral uw dokter raadplegen.
Als u medicijnen gebruikt, controleer dan samen met uw arts
of apotheker elke mogelijke verandering in het effect van het
medicijn door interactie met infrarode energie.

Het is niet raadzaam om de lichaamstemperatuur te verhogen van iemand met suppressie van de bijnier, systematische lupus erythematosus of multiple sclerose.

Als u recent een gewrichtskwetsuur hebt opgelopen, mag ze
gedurende de eerste 48 uur na verwonding niet verwarmd
worden ofwel tot het gewricht niet meer warm en gezwollen
staat. Als een of meer gewrichten chronisch warm en gezwollen zijn, is het mogelijk dat deze gewrichten amper reageren op eender welke verwarming. Krachtig verwarmen is af te raden bij infecties van tanden, gewrichten of andere weefsels.

Als u zwanger bent of als u vermoedt dat u zwanger bent, stop dan met naar de sauna te gaan. Een saunabeurt van een Finse vrouw, waarbij de warmte niet zo diep in het lichaam doordringt, duurt slechts 6 tot 12 minuten en ze verlaten de sauna meteen als ze zich onwel voelen. Het niet-intensieve gebruik van de sauna wordt niet in verband gebracht met problemen bij de geboorte. Het gebruik van infrarood thermische systemen kan 2 tot 3 keer intenser zijn en overeenstemmende sessies van 2 à 6 minuten zijn elk minimaal risico niet waard.

Metalen pinnen, bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten reflecteren infrarode stralen en kunnen dus niet verwarmd worden door dit systeem. Raadpleeg in dat geval dus uw arts voordat u een infrarood thermisch systeem gebruikt.
U moet in elk geval meteen stoppen met het gebruik van een
infrarood thermisch systeem als u pijn voelt rond de implantaten. Siliconen absorberen wel infrarode energie. Implantaten of prothesen uit siliconen die een neus of oor vervangen, kunnen worden opgewarmd door de infrarode stralen. Aangezien siliconen pas bij meer dan 200°C smelten, zou het gebruik van een infrarood thermisch systeem geen negatieve invloed mogen hebben. Het is toch raadzaam om dat vooraf te controleren met uw arts.

Het verwarmen van de onderrug bij vrouwen tijdens de
menstruatieperiode kan hun menstruatievloed tijdelijk
verhogen. Eens een vrouw zich ervan bewust is dat dit kan
voorkomen, kan ze ervoor kiezen dit effect te ondergaan zonder dat ze zich zorgen hoeft te maken of kan ze eenvoudigweg het gebruik van een infrarood thermisch systeem vermijden tijdens de bewuste periode.

Patiënten die aan hemofilie lijden en mensen die vatbaar zijn
voor bloedingen moeten het gebruik van infrarood of elke soort verwarming die vasodilatatie zou kunnen opwekken, vermijden, omdat het de neiging om te bloeden versterkt.
Het is ook evident dat wanneer een aandoening verergert door het gebruik van een infrarood thermisch systeem, dat gebruik moet worden stopgezet.

Mensen ervaren normaal gezien geen pijn tijdens het gebruik van deze infrarode thermische systemen tenzij er contra-indicaties zijn. Als u tot die groep behoort, is het aan te raden om geen gebruik te maken van stralingswarmte in die periode.
Probeer niet om zelf een ziekte te behandelen met dit infrarood thermisch systeem zonder rechtstreeks toezicht van een arts.