Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Het grote verschil

HET GROTE VERSCHIL TUSSEN EEN KLASSIEKE SAUNA EN
EEN INFRAROODSAUNA

Wat de Finnen vroeger deden, zal best wel deugd gedaan
hebben. Maar vandaag gaat het er een stuk comfortabeler aan toe. Zeker in een infraroodsauna. 

Maar waar zit nu precies het grote verschil?
In een ‘gewone’ sauna, wordt de luchttemperatuur opgevoerd tot 80°-100°C. Om de hitte draaglijk te houden, wordt er water verdampt. Je lichaam warmt op en je begint te zweten om die lichaamswarmte af te voeren. Samen met dit vochtverlies, raak je ook bepaalde gifstoffen kwijt uit je lichaam. Dat is ook de bedoeling van een sauna.

Het grote verschil met een infraroodsauna zoals die van Health Mate, is dat niet de omgevingstemperatuur oploopt, maar dat de infraroodstralen rechtstreeks inwerken op je lichaam. Dat is uiteraard veel efficiënter want bij een traditionele sauna gaat er heel wat warmte, en dus energie, verloren. Een bijkomend voordeel is dat de warmte veel draaglijker is. Je kunt de omgevingstemperatuur trouwens zelf instellen. Je hoeft de hitte bij dit systeem ook niet zo extreem op te drijven omdat er geen warmte verloren gaat. In elke sauna ga je zweten. Dat is ook de bedoeling. Door te transpireren gaat je lichaam de hitte afvoeren.
Dat wil ook zeggen dat je vocht verliest, en samen met dat vocht raak je afvalstoffen uit je lichaam kwijt. En daar is het uiteindelijk om te doen. Na een saunabeurt ben je verlost van ‘boze beestjes’ en krijgt je immuunsysteem een boost. Daarom voel je je ook zo lekker na een half uurtje zweten.

Tijdens een infraroodsessie in een Health Mate® cabine is het
nog makkelijker om vocht en afvalstoffen te verliezen dan in een gewone sauna. In vergelijking met een traditionele sauna raak je makkelijk tot zeven keer meer toxische stoffen kwijt in een Health Mate® cabine. Zelfs bij een temperatuur van 55°C zal je al dubbel zoveel transpireren als in een gewone sauna waar je een temperatuur van minstens 95°C moet trotseren.

Wie niet zo goed tegen de warmte kan of niet graag in een
gesloten cabine zit, zal zich beter voelen bij een Health Mate.
Omdat de infraroodstralen rechtstreeks inwerken op je lichaam, en omdat er dus ook geen warmte verloren gaat aan de omgevingslucht, kan je probleemloos de deur laten openstaan. Het effect blijft hetzelfde. En zo kan iedereen genieten van de weldaden van een saunabad.