Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Hoe verloopt een ideale infraroodsessie?

U kan reeds plaats nemen in de cabine als de temperatuur 37° (onze lichaamstemperatuur) of meer bedraagt, of u kan later plaats nemen als de gewenste geprogrammeerde temperatuur bereikt is. Inmiddels is de cabine voorverwarmd.

U ontkleedt zich en drinkt een glas water. U kan naar wens 5 à 10 druppels Eucalytol (verkrijgbaar in elke apotheker) in de porseleinen verdamper toevoegen, zonder water!

Gebruik minstens 2 tot 3 handdoeken. Neem plaats op een handdoek die u meermaals gevouwen hebt en gebruik hem als kussen. Gebruik een andere handdoek op de vloer om extra zweet te absorberen. Een derde handdoek over uw knieën kan helpen om u meer op uw gemak te voelen en is handig om zweet af te vegen.

Neem iets ontspannends mee in de cabine, een leuk boek, ontspannende muziek... en neem plaats in de cabine. Neem een zittende houding aan. Infrarood warmte verplaats zich horizontaal. Het effect is optimaal wanneer het lichaam gelijkmatig door alle elementen verwarmd wordt. Na 10 à 15 minuten begint u te transpireren.

Elk lichaamsdeel dat naar uw mening wat extra warmte kan gebruiken mag u dicht tegen een van de elementen aanhouden zolang dit prettig aanvoelt.

Dep je regelmatig droog met een schone handdoek.

Drink ook tijdens uw infraroodsessie een glas water of neem een fles water mee in de cabine.

Als de door u gekozen temperatuur te hoog is dan kan u de voorziene ventilatieschuif in het plafond openen of u mag de deur openen en naar behoefte ventileren. Zolang de temperatuur niet onder de 45°C komt, zult u blijven transpireren.

Op het einde van de sessie veegt u uw zweet af en slaat u een handdoek of badjas om en laat u het lichaam ‘regeneren’ tot u uitgetranspireerd bent.

Hierna neemt u een lauwe tot warme douche.

Om het verloren vocht aan te vullen en om de vrijgekomen afvalstoffen beter te elimineren, drinkt u na afloop voldoende water.

Voorop staat dat u zich altijd prettig moet voelen in de cabine. U moet dus altijd naar uw lichaam luisteren en mag een sessie afbreken wanneer u wilt.