Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Introductie

INTRODUCTIE

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de
effecten van infraroodtherapie. In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er tegelijk ook verder onderzoek naar doen. Er blijken inderdaad heel wat pluspunten aan een
behandeling met infrarood licht.

Joggen is relatief populair, maar niet iedereen kan een aantal kilometers lopen. Rolstoelpatiënten, om maar een voorbeeld te geven, moeten een andere manier vinden om hun conditie op peil te houden. Een regelmatige infrarood beurt in een Health Mate® cabine kan een goed alternatief zijn voor cardiovasculaire training.

Een doorsnee mens verliest tijdens een halfuur durende
infraroodsessie vlot 500 g vocht en verbruikt daarbij tussen
de 300 en de 800 kcal, wat je zou kunnen vergelijken met een
uurtje hardlopen. Je transpireert minstens dubbel zoveel als in een traditionele sauna! Een Health Mate® infraroodbeurt af en toe kan dus flink helpen bij het onder controle houden van je gewicht.

Het team van Japanse onderzoekers heeft succesvolle resultaten gezien bij allerhande spier- en skeletproblemen. Spieren ontspannen, spierspasmen verminderen of verdwijnen, pijn wordt verlicht, fracturen helen sneller... Maar ook andere ziekten en ongemakken kunnen ermee verholpen worden. Zo bleek een infraroodbehandeling soelaas te brengen bij een whiplash, rugpijn, reuma en artritis, schouderstijfheid, hypertensie... en zelfs bij slapeloosheid, menstruatiepijn, maag- en darmklachten.

Het extra verbranden van zo’n 1.000 kcal per week is voor de
meeste mensen voldoende om overtollig gewicht kwijt te raken.
Het maakt niet uit hoe je het doet, het belangrijkste is dat de
calorieverbranding gestimuleerd wordt. En dat is precies wat een Health Mate® infraroodsauna voor je doet.

Een infraroodsessie is eveneens een weldaad voor de huid.
Poriën vernauwen, littekens vervagen en je huid ziet er jonger en frisser uit. Voor mensen met cellulitis of met huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne kan een Health Mate® infraroodtherapie een verademing zijn.