Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Respect voor de natuur

MET RESPECT VOOR DE NATUUR

Health Mate® is de enige fabrikant van infrarood-sauna’s met
een keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC), het Sustainable Forestry Initiative (SFI) en het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC).

Deze keurmerken tonen aan dat Health Mate® er alles aan doet om de natuurlijke rijkdommen te vrijwaren. Uw gezondheid en de gezondheid van onze planeet zijn belangrijk voor ons.

Het FSC-keurmerk geeft producenten de zekerheid dat ze
voldoen aan de strengste sociale en ecologische normen op de markt. Omdat de publieke bezorgdheid over de wereldwijde toestand van de bossen en houtvoorraden toeneemt, biedt de FSC een betrouwbare oplossing voor ingewikkelde ecologische en sociale problemen.

Het PEFC biedt kopers van hout- en papierproducten de
zekerheid dat ze duurzaam bosbeheer ondersteunen.

De SFI-standaard voor boscertificering is gebaseerd op principes die duurzaam bosbeheer ondersteunen, waaronder maatregelen die bedoeld zijn om de water-kwaliteit, de biodiversiteit, de natuurlijke leefomgeving van planten en dieren, bedreigde diersoorten en bossen met een hoge conserveringswaarde te beschermen.

Niet alleen uw Health Mate® cabine is groen. Ook onze Chainof- Custody (COC) is gecertificeerd. De COC is de weg die grondstoffen volgen van een bron met FSC keurmerk, via
de verwerking, productie, distributie en bedrukking tot het
afgewerkte product. 

Kiezen voor Health Mate® is kiezen voor een ecologisch verantwoorde beslissing. Wanneer je de levenscyclus van echte ceder vergelijkt met andere materialen kunnen de ecologische voordelen niet worden geëvenaard.

Hout is het enige hernieuwbare constructiemateriaal ter
wereld, dat niet alleen kan worden gerecycleerd maar ook
geregenereerd. Noord-Amerika heeft nu meer bossen dan 100 jaar geleden. Andere materialen zoals plastic, staal of aluminium verbruiken natuurlijke rijkdommen die niet kunnen vervangen worden.

Ondanks het feit dat hout in de USA méér dan 47% van alle
constructiematerialen voor haar rekening neemt - neemt het
slechts 4% in beslag van de energie die nodig is voor de productie ervan. Om bijvoorbeeld staal te produceren heb je 21 keer méér energie nodig en komt er meer dan 15 keer méér zwaveldioxide vrij, in vergelijking met hout.

Uw Health Mate® is dus 100% groen. Van begin tot einde – van boomstam tot sauna!