Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Uniek thermisch infraroodsysteem

UNIEK THERMISCH INFRAROODSYSTEEM

Health Mate® gebruikt de gepatenteerde Incoloy M-type
stralingselementen die infraroodstraling ontwikkeld op een
golflengte van 7,08 micron. Deze hebben een volkeramische
kern die onder druk samengeperst werd waardoor ze een
onbeperkte levensduur hebben. Deze stralingselementen werden destijds ontwikkeld door NASA en worden sinds 1976 in de VS geproduceerd door Emerson. De fabrikant levert deze Incoloy stralers exclusief aan Health Mate.

Het gebruikt infrarood stralingsenergie om rechtstreeks door
te dringen in het vetweefsel van het lichaam en bereikt via het bloed een diepte van meer dan 3,5 cm. De energie-output is afgesteld om zo dicht mogelijk bij de eigen stralingsenergie van het lichaam aan te leunen zodat onze lichamen bijna 93% van de infrarood golven die onze huid bereiken, absorberen.

Een conventionele sauna heeft enkel onrechtstreekse
warmtemiddelen nodig: eerst op convectie (luchtstroom),
dan conductie (rechtstreeks contact van hete lucht met
de huid) om een genezend effect op ons te hebben. In een
infrarood thermisch systeem verwarmt minder dan 20% van
de infrarood energie de lucht, waardoor 80% beschikbaar blijft om rechtstreeks omgezet te worden in warmte binnenin onze lichamen. Een op infrarood straling gebaseerd systeem kan de gebruiker dus veel dieper en veel efficiënter verwarmen dan een conventionele sauna. De energie-output wordt immers vooral gebruikt om energie rechtstreeks om te zetten in warmte in onze lichamen en niet om overmatig hete lucht te creëren die de huid dan enkel oppervlakkig verwarmt. Dat cruciale verschil verklaart veel ongekende voordelen van een infrarood thermisch systeem, die niet haalbaar zijn voor een conventionele sauna.

De Health Mate infraroodenergie die gebruikt wordt in deze
thermische systemen kan tot 2 à 3 keer het zweetvolume van een heteluchtsauna opwekken terwijl ze werkzaam is bij een duidelijk koelere luchttemperatuur van 45° tot 55°C in vergelijking met 80° tot 110°C bij heteluchtsauna’s. De lagere temperatuur is veiliger voor patiënten die een cardiovasculair risico lopen dat nadelig beïnvloed kan worden door de hogere temperaturen in de oudere heteluchtsauna’s. Duitse onderzoekers vermelden gunstige effecten van infrarood blootstelling voor het hele lichaam gedurende een uur bij twee groepen van hypertensiepatiënten die ze bestudeerden in 1989. Ze zagen ook dat er gedurende 24 uur een verhoging was van de perifere doorbloeding en een verlaging bij patiënten met een hoge bloeddruk. Het is ook aangenamer om lucht in te ademen die 10° tot 50°C koeler is als je in de sauna zit. 
De Health Mate infrarood thermische systemen zijn gebruiksvriendelijker en daarom blijven mensen ze gebruiken en dat op regelmatige basis. Het is immers makkelijker om koelere lucht in te ademen terwijl u een warmte voelt die u zelf kunt regelen. Mensen voelen zich achteraf ook veel gezonder. Als infrarood penetratie het enige gewenste effect is of wanneer u koelte wilt voelen en niet wilt zweten zoals bij een opwarming voor een inspanning met alle kleren aan, kunnen deze thermische systemen zelfs gebruikt worden terwijl de deur volledig openstaat. Deze aanpak kan gebruikt worden bij de opwarming, voor het stretchen, voor de inspanning, voor het lopen of voor blootstelling aan koud weer.

Deze Health Mate infrarood systemen zijn gemakkelijker
en aangenamer om te gebruiken dan de verouderde
heteluchtsauna’s die 30 tot 90 minuten nodig hebben om op te warmen, waardoor ze minder praktisch zijn dan de moderne Health Mate infrarood thermische systemen, die slechts in 10 tot 20 minuten opwarmen. Consistent en gunstig thuisgebruik is dus, ook hier, gemakkelijker met een Health Mate infrarood thermisch systeem.

De aanzienlijk lagere bedrijfskosten maken dat het Health
Mate infrarood thermisch systeem meer in de smaak valt dan
een gewone sauna. Een sessie van 20 minuten, inclusief een
opwarming van 10 minuten in de infraroodsauna, kost slechts € 0,22 aan elektriciteit. Een vergelijkbare sessie met volledige opwarming in een conventionele sauna kost tussen € 2,2 en € 3,3. Dagelijks gebruik van het infrarood thermisch systeem zal uw elektriciteitsrekening doen stijgen met slechts € 6,6 per maand tegenover een stijging van € 66 per maand bij het gebruik van een conventionele sauna - wanneer beide gedurende 20 minuten gebruikt worden na de opwarming.