Wellnessdecor logo

GA NAAR

Wellnessdecor logo

Waar is een infraroodsauna goed voor?

WAAR IS EEN INFRAROODSAUNA GOED VOOR?

Een infraroodsessie is in de eerste plaats lekker. Je neemt bewust even tijd voor jezelf en je kunt je ontspannen. Al dan niet met een streepje muziek of een goed boek erbij.

Door de warmte en de energie die je lichaam absorbeert, wordt je afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Dat verklaart meteen waarom trouwe saunabezoekers minder vaak verkouden zijn.

Maar een Health Mate® infraroodsauna heeft nog meer troeven. Precies door het diep doordringen van de infraroodstralen verbetert de bloeddoorstroming wat voor vele aandoeningen of klachten een weldaad is. De warmte doet je spieren goed en je krijgt tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten. Zonder dat het je moeite kost bovendien.
Een Health Mate® infraroodtherapie kan ook een perfecte
ondersteuning bieden bij de behandeling van uiteenlopende
medische klachten.

Infraroodbehandelingen worden sinds 1967 toegepast in
de medische wereld. Studies hebben aangetoond dat een
infraroodtherapie heilzaam kan zijn bij diverse medische
klachten: reuma en artrose, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress, maar ook bij ernstigere aandoeningen. Zelfs diabetici en mensen met chronische darmaandoeningen zijn gebaat bij een Health Mate® infraroodtherapie.

Door de warmte worden je spieren soepeler en kunnen je nek en schouders ontspannen. Je lichaam warmt op en je koelsysteem treedt in werking. Dat wil zeggen dat je hart aangepord wordt om wat harder te werken, meer bloed door je aderen te doen stromen en zo de overtollige warmte af te voeren.

Tegelijk ben je ook een deel toxische stoffen uit je lichaam
kwijt. Heel dit proces vraagt energie, dus je bent - al zittend en genietend - calorieën aan ‘t verbranden.

Eén infraroodbeurt doet je lichaam evenveel goed als
een kwartiertje intensief sporten. Het gewichtverlies is in
beide gevallen even groot. Je vochtbalans moet je in beide
omstandigheden opnieuw in evenwicht brengen natuurlijk, maar de calorieën die je verbrandt hebt, ben je kwijt.

Voor mensen die niet kunnen of willen sporten is dit een ideale manier om hun conditie op peil en tegelijk hun gewicht onder controle te houden. Zelfs oudere mensen of mensen met aandoeningen aan de luchtwegen hebben baat bij een Health Mate® infraroodsessie.